ft-logo

Lucić i Dežulović: Melodije žizze i Tomizze (Umag, 2016.)

Lucić i Dežulović od 2007. nastupaju kao Studio Ludež s melodijama koje griju srce hrvatskog čovjeka (a i šire), navodimo samo neke: "Melodije Bljeska i Oluje", "Melodije uma i Neuma", "Melodije koke i Kolinde"… a samo za Forum Tomizza, u petak, 20. 5. 2016 u 20:30 u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" u Umagu izvode "Melodije žizze i Tomizze"! Dobrodošli! Benvenuti! Vabljeni!


Boris Dežulović splitski je novinar i književnik. S Viktorom Ivančićem i Lucićem pokrenuo je legendarni tjednik Feral Tribune, koji je svojom beskompromisnom satiričnošću obilježio hrvatski medijski prostor devedesetih. Za suptilan, interžanrovski roman "Christkind" (2003.) o Zlu (i kako ga spriječiti) nagrađen je Nagradom Jutarnjeg lista, u to vrijeme najvažnijom hrvatskom književnom nagradom. Do 2007. godine vrlo je uspješno isprobao nekoliko književnih rodova: objavio je zbirku pjesama "Pjesme iz Lore" (2005.), roman "Jebo sad hiljadu dinara" (2005.) i zbirku priča "Poglavnikova bakterija" (2007.). Jedan od najcjenjenijih i najčitanijih novinara na području bivše Jugoslavije, poznat po ironičnim, začudno duhovitim i lucidnim kolumnama.

Predrag Lucić splitski je novinar i književnik. S Viktorom Ivančićem i Dežulovićem pokrenuo je legendarni tjednik Feral Tribune, koji je svojom beskompromisnom satiričnošću obilježio hrvatski medijski prostor devedesetih. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008., Lucić radi kao jedan od urednika, autor je tekstova, kreira fotomontaže, ispisuje i uređuje razne rubrike, te pokreće i uređuje Biblioteku Feral Tribune. Od  2009. u riječkom Novom listu ispisuje dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika". Majstor je satirične književnosti, što dokazuju njegova djela "Sun Tzu na prozorčiću" (2009.), "Bezgaća povijesne zbiljnosti 1 i 2" (2010.), "Gusle u magli" (2013.).